latinica  ћирилица
23/06/2022 |  08:32 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Савјет министара о пројектима за Мостар

Савјет министара разматраће данас на сједници у Сарајеву иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој за пројекат управљања чврстим отпадом у Мостару.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На приједлог Министарства финансија и трезора, министри ће разматрати иницијативе за вођење преговора ради закључивања споразума о кредиту између БиХ и Развојне банке Савјета Европе за финансирање пројекта изградње културно-спортског центра у Мостару и за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању између БиХ и Европске инвестиционе банке за пројекат Коридор 5Ц дионица Овчари-Мостар сјевер.

Нацрт основа за покретање поступка за вођење преговора ради закључивања споразума између Министарства одбране и Министарства националне одбране Румуније о одбрамбеној сарадњи једна је од тачака најављене сједнице.

На дневном реду је и нацрт основа за покретање иницијативе за изузеће БиХ из одредаба чланова 15 и 20 Свјетске поштанске конвенције, најављено је из Савјета министара.

На приједлог Министарства комуникација и промета биће разматрани приједлози одлуке о утврђивању намјене дијела средстава уплаћених од дозвола за кориштење радиофреквентног спектра за пружање услуга посредством мобилних приступних система и о допуни тарифе административних такса.

Пред министрима ће се наћи и приједлог одлуке о одобравању средстава Тужилаштву БиХ из текуће резерве за период април - јун ове године, те на приједлог Високог судског и тужилачког савјета БиХ приједлог одлуке о одобравању средстава текуће резерве у 2022. години.

На дневном реду је приједлог одлуке о прерасподјели дијела буџетских средстава у овој години из буџета Министарства правде у буџет Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ за период април - јун /600.000 КМ/.