latinica  ћирилица
23/06/2022 |  10:40 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Опозиција способна једино за политичко лешинарење

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да су опозиционари изгубили све и једну тему којом би се наметнули као неко ко може било коме било шта да ријеши у друштву, те да су способни само за политичко лешинарење.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Тако посматрам и изјаву Мирка Шаровића о борцима јер је он имао прилику да заједно са ПДП-ом учини нешто за борце, а није као што није ни за пензионере, полицајце, просвјетаре, студенте, ученике, пољопривреднике, раднике или социјано угрожене становнике - истакла је Цвијановић у изјави за Срну.

Упитана да прокоментарише Шаровићеву изјаву да су опозициони посланици изашли јуче пред борце јер су Народна скупштина и институције Српске затворене за њихове проблеме, предсједник Републике је рекла да су управо опозиционари злоупотријебили ветеране и у својој политичкој немоћи покушали преко њих освојити понеки политички поен, а не власт како то говори Шаровић.

- Није ни чудно што су то учинили, јер пред сваке изборе они некога настоје изманипулисати, овај пут борце, за прошле изборе породичну трагедију, а након тога и грађане заклињући се јавно пред камерама да неће преузети посланичке мандате, а онда су, ипак, потрчали и сјели у посланичке клупе - подсјетила је Цвијановић и упитала има ли бар нешто у чему они могу бити досљедни?

Што је онда чудно, рекла је Цвијановићева, што се опозиционари јуче као пијавице лијепе за борце нудећи им испразна обећања.

- Неки су их прозрели и извиждали, други се оградили од политике. Власт не дијели ни борце, ни грађане, али то упорно ради опозиција. Институције су посвећене рјешавању питања и бораца и свих других грађана Републике Српске за разлику од опозиције способне једино за политичко лешинарење попут јучерашњег - закључила је предсједница Српске.