latinica  ћирилица
23/06/2022 |  11:04 | Аутор: СРНА

Амиџић: Угроженим субвенционисати рачуне за струју и гријање

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић неће прекршити закон ако спроведе одлуку Скупштине града о субвенционисању рачуна за струју и гријање угроженим категоријама становништва, али хоће уколико се о њу оглуши, рекао је одборник СНСД-а у бањалучкој Скупштини Срђан Амиџић.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Амиџић је нагласио да су претходне градске администрације у више наврата субвенционисале рачуне за струју и гријање угроженим категоријама, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

- Тврдње градоначелника да то сада законски није могуће извести су или намјерно неистините, или он није информисан - рекао је Амиџић.

Он је истакао да су према истом принципу основци добили бесплатне уџбенике тако да не постоје законска ограничења да се пензионерима помогне при плаћању рачуна за електричну енергију у износу од 100 КМ.

Амиџић је нагласио да је најбољи примјер град Градишка, гдје се субвенционише рачун за воду социјално угроженима.

Удружења пензионера града Бањалука саопштило је јуче да је амандман да се у градском буџету за ову годину пензионерима субвенционише плаћање електричне енергије усвојен на иницијативу скупштинске већине, а да га градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић није испоштовао.