latinica  ћирилица
23/06/2022 |  11:40 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

У Бањалуци ухапшен Мостарац због више тешких крађа, штета 100.000 КМ

Бањалучка полиција ухапсила је лице чији су иницијали З.П. из Мостара због више тешких крађа којима је причињена укупна материјална штета од око 100.000 КМ.
Акција "Совер" (Фото: МУП Српске) -
Акција "Совер" (Фото: МУП Српске)

Приликом хапшења ово лице је пружало отпор, чиме је починило и кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Претресом стана који ухапшени користи у Бањалуци пронађени су и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела - новац у различитим апоенима и валутама укупне вриједности 2.230 КМ, пет скупоцјених ручних сатова, кокаин, херион, таблете, патике и гардероба.

Полиција је утврдила да је З.П. на подручју Бањалуке од 2020. године до 6. јуна ове године извршио девет кривичних дјела тешка крађа којима је причињена укупна материјална штета од око 100.000 КМ.

Утврђено је да је за овим лицем расписно пет активних централних потјерница општинских судова Мостар и Широки Бријег, те је предат полицијским службеницима Центра судске полиције Нови Травник.

Лице З.П. ухапшено је 21. јуна у оквиру акције кодног назива "Совер", а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.