latinica  ћирилица
23/06/2022 |  12:32 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Станић не види ништа спорно у састанку Тривићеве и Шмита

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је да је сасвим нормално што ће се данас потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић састати са Кристијаном Шмитом, кога Српска не признаје за високог представника.
Миладин Станић - Фото: РТРС
Миладин СтанићФото: РТРС

Станић је рекао да су и званичници Србије разговарали са њемачким дипломатом и да је сасвим нормално разговарати са свима, иако је Шмит наметнут.

На питање како коментарише чињеницу да је Драган Мектић купио стан од Бојана Цвијетића осумњиченог за трговину наркотицима и да ли због тога треба да буде искључен из СДС-а, Станић каже да се куповином стана од осумњиченог лица шаље ружна порука и да правосудне институције треба да утврде истину, те да о искључењу Мектића из СДС-а још није разговарано.

Он сматра да је недопустиво што је данашње скупштинско засједање било краће од пола сата ако се узме у обзир колико новца треба издвојити за сједницу.

- Да ли је нормално да данас у Народној скупштини радимо мање од пола часа, а у овој институцији сваке године је све више запослених - рекао је Станић у Народној скупштини Републике Српске и тврди да је за ово одговорно скупштинско руководство.

Власти Републике Српске не признају Шмита на позицији високог представника у БиХ јер није изабран уз сагласност Савјета безбједности УН. Легитимитет Шмиту споре и Русија и Кина.

Први први политичар из Републике Српске који се прошлог мјесеца састао са Шмитом је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.