latinica  ћирилица
23/06/2022 |  12:58 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у Власеници: Подршка добрим пројектима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети је Власеници.
Цвијановић у Власеници - Фото: РТРС
Цвијановић у ВласенициФото: РТРС

Предсједница Цвијановић састала се са руководством општине Власеница, након тога и са спортистима ове општине.

Фото: РТРС

Предсједница и начелник општине Мирославом Краљевић разговарали су о реализацији започетих пројеката и оних који су планирани у наредном периоду.

Предсједница Српске је истакла да сарадња локалних заједница и републичким институцијама увијек даје добар резултат - изграђене објекте, бољу путну инфраструктуру, као и друге бројне пројекте.

- Имамо и улагање које се односило на факултет, прављење нових капацитета у вртићу и реконструкцију школа - рекла је Цвијановић.

Предсједница Цвијановић је подржала добре пројекте у овој општини, наводећи да је најважнији пројекат који се односи на туристички комплекс и скијалишта "Игриште".

- Захвална сам начелнику и његовом тиму који предано раде и кандидују пројекте који су важни за живот у овој општини - истакла је она.

Фото: РТРС

Предсједница Српске је нагласила да је посебно у овој општини радује однос према дјеци и спортским колективима, а и она се данас састала са спортистима ове општине.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Људи у то улажу пуно напора и ти напори су крунисани успјесима. Данас сам имала прилику да разговарам са овим дивним дјевојчицама које предано раде, тренирају, а и одлични су ученици - истакла је Цвијановић.

Краљевић је рекао да су кључна тема данашњег разговора са предсједницом Српске били пројекти ски-центар "Игришта" и пословна зона, чија је реализација већ почела, а допринијеће бољем животу не само у Власеници, него и читавој регији.

- Разговарали смо о свим тема које су значајне за живот у овој локалној заједници, као и о пројектима које смо започели заједничким снагама, од републичких институција до Владе Српске и наравно српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика - рекао је Краљевић.

Краљевић је додао да су разговарали и о пројектима које су до сада урадили, који су побољшали живот у општини, као и о завршетку радова на студентско-ђачком дому, централном тргу, споменику и другим инфраструктурним пројектима.

Предсједница Цвијановић је посјетила и власенички Дом здравља гдје је разговарала са директором Горданом Крстић и запосленима у тој здравственој установи.

- Из буџета предсједнице Републике издвојили смо средства за набавку стоматолошке столице за ову здравствену установу, што ће у овој области свакако унаприједити квалитет здравствене услуге - написала је Цвијановић на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Крстићева је захвалила предсједници Српске на помоћи и подршци коју пружа Дому здравља, те указала на проблеме и у којим сегментима им је потребна помоћ.

Нагласила је да ће захваљујући 25.000 КМ, које је издвојила Цвијановић, ова установа ускоро добити стоматолошку столицу и тиме ријешити проблем стоматолошке службе.

- Имали смо подршку уназад неколико година од предсједнице Цвијановић и од локалне заједнице, добили смо нови санитет, ријешили проблем рендген апарата, успјели смо да купимо нову опрему и унаприједимо функционисање ове установе - рекла је Крстићева новинарима.

Додала је да су од Министарства здравља и социјалне заштите и Владе Српске недавно добили и мобилни рендген апарат.