latinica  ћирилица
23/06/2022 |  13:18 ⇒ 16:46 | Аутор: СРНА

Радници Шума Српске ступају у штрајк ако не буде повећања плате

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске саопштио је данас да ће радници предузећа Шуме Републике Српске ускоро ступити у штрајк уколико не буде повећања плате.
Шуме Српске -
Шуме Српске

Из Синдиката подсјећају да је у посљедњих 14 година цијена рада у предузећу Шуме Републике Српске повећана за само 10 КМ, а да је данас актуелна галопирајућа инфлација и раст цијена основних животних и осталих намирница.

У саопштењу се наводи да од априла Јединствена удружена синдикална организација у Шумама свакодневно тражи преговоре са управом предузећа о повећању цијене рада, али да их управа, умјесто конкретног договора са синдикатом, упућује да од Владе Републике Српске траже повећање цијене шумских дрвних сортимената.

- Уколико управа Шума до сутра конкретно не одговори на наше захтјеве, а у корист радника запослених у овом предузећу, од понедјељка /27. јуна/ почињу прве најаве штрајкова по шумским газдинствима. Адреса за преговоре о повећању цијене рада није Влада, већ управа предузећа, а Влада је једини власник овог предузећа - додаје се у саопштењу.