latinica  ћирилица
23/06/2022 |  14:32 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Павић: БиХ опстаје на безакоњу и лажима

Политички аналитичар Александар Павић сматра да је кршење свих процедура у случају гурања "резолуције о геноциду у Сребреници" пред Генералну скупштину УН најбољи доказ да БиХ опстаје искључиво не безакоњу и лажима.
Александар Павић - Фото: СРНА
Александар ПавићФото: СРНА

Павић је указао да је потез, иза којег стоје министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић и стални представник БиХ при УН Свен Алкалај, на првом мјесту потпуно нелегитиман.

- Ово је најновија узурпација у режији политичког Сарајева. То што су /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић, Турковићева и њихови помагачи урадили на своју руку, мимо Устава и дејтонског оквира, представља још један чин урушавања БиХ изнутра - оцијенио је Павић за Срну.

Према његовим ријечима, још горе је, ако је то уопште могуће, понашање западних држава, које сваку узурпацију Сарајева прихватају.

- Оне који трубе о владавини права и демократији за безакоње није брига, јер су прихватили и приједлоге резолуције о Сребреници, али и изјашњавање о санкцијама против Русије, о чему такође никада није донесена одлука ни у Предсједништву, а ни у другим надлежним институцијама БиХ - указао је Павић.

Он сматра да жмурење странаца на незаконито и неуставно понашање политичког Сарајева показује да БиХ, оваква каква је, не може да опстане.

- Да би уопште опстала, БиХ је потребно не само безакоње него и лаж. То се односи и на лажни мит о геноциду у Сребреници, кога није било. Све то говори о квалитету државе БиХ. Она мора да опстаје на лажи и безакоњу, и то уз помоћ спољних управитеља у виду нелегитимног високог представника и странаца у Уставном суду БиХ - закључио је Павић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обавијестио је Генералну скупштину УН да БиХ не стоји иза иницијативе да УН усвоји резолуцију у којој се, како је наведено, "осуђује геноцид у Сребреници", јер о томе у БиХ не постоји консензус.

Према писању медија, група "Босанаца и Херцеговаца" и Американаца поријеклом из БиХ под називом "Радна група за БиХ" затражила је од Генералне скупштине УН да донесе резолуцију којом би било осуђено "негирање геноцида и других ратних злочина у БиХ".