latinica  ћирилица
23/06/2022 |  19:23 ⇒ 19:24 | Аутор: СРНА

Шулић: Тривићева и ПДП настављају да урушавају институције Српске

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је да потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић и њена странка поново настављају да урушавају институције Републике Српске и очигледно је да не поштују закључке Народне скупштине Републике Српске.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Ово је већ други пут да функционери ПДП-а примају Кристијана Шмита и дају му легитимитет који он заправо нема. Господин Шмит овдје може бити само туриста док му Савјет безбједности УН не да мандат високог представника. У случају добијања легитимитета, односно одлуке Савјета безбједности УН он може бити високи представник, а у сваком другом случају не може бити јер је то кршење међународног права - рекао је Шулић Срни.

Он је истакао да Република Српска жели да поштује међународно право и Дејтонски мировни споразум, али је очигледно да људи у опозицији, првенствено Јелена Тривић и њен ПДП по сваку цијену желе да добију неке уступке међународне заједнице пред сљедеће изборе.

- Ја не знам да ли су међународна заједница и појединци у њој обећали да ће они бити једини кандидати за инокосне функције, али ће на тај начин можда добити изборе ако буду једини кандидати. У сваком другом случају они губе - навео је Шулић, који је и посланик СНСД-а у Народној скупштине Српске.

Он је нагласио да ће СНСД наставити да подноси своје рачуне за рад грађанима Републике Српске, а због тога ће их грађани наградити на октобарским изборима, а казнити опозицију која наставља даље да подноси своје рачуне странцима, страним амбасадама, прозваним дипломатама који су у БиХ, а увијек заобилазе народ Републике Српске и тај народ ће их највише казнити због тога.

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић састала се данас у Бањалуци са Кристијаном Шмитом кога Република Српска не признаје за високог представника и истакла да са свима, па и њим, треба разговарати.