latinica  ћирилица
23/06/2022 |  19:25 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Три деценије Црвеног крста јубилеј је и Српске и свих њених грађана (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас на Палама да је обиљежавање 30 година Црвеног крста Српске велики јубилеј не само ове хуманитарне организације него и цијеле Републике Српске и њених грађана.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Подсјећајући да многе институције Српске ове године обиљежавају 30 година постојања, Цвијановић је рекла да је Црвени крст Републике Српске показао нераскидиву везу са институцијама и њиховим напорима да се помогне људима кад год је то потребно.

- Активизам који они показују јесте активизам који заслужује Република Српска - да имамо овакву једну организацију и предане раднике, људе великог срца, племените који не гледају на свој лични комфор, него сваки пут када је у питању нека невоља, потреба или било шта друго да се нађу при руци онима којима је то потребно - истакла је Цвијановић.

Она је додала да Црвени крст Републике Српске има одличну сарадњу са Министарством здравља Српске и другим републичким, као и локалним институцијама.

- Увијек смо упућени на њих и на њих се наслањамо - нагласила је предсједник Српске.

Честитајући јубилеј Црвеном крсту, Цвијановићева је захвалила за многе заједничке акције ове хуманитарне организације и институција Српске, укључујући и у вријеме пандемије вируса корона када је пружена помоћ најстаријој популацији, која је обезбијеђена заштитним маскама и неким другим потрепштинама.

- Тај први активизам био је нешто што је потом иницирало много других организованих акција које су слиједиле примјер Црвеног крста - закључила је Цвијановић у изјави медијима уочи свечане академије поводом 30 година Црвеног крста Републике Српске.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је вечерас на Палама да је Црвени крст Српске незамјењива организација која је дуги низ година увијек ту за све грађане Републике Српске.

- Много тога је Црвени крст Републике Српске прошао - од ратних страдања, избјеглиштва, пожара, поплава, мећава, па и пандемије у протекле двије године - рекао је Шеранић новинарима.

Према његовим ријечима, Црвени крст био је незамјењиви дио у сарадњи са свим владиним институцијама када год је то требало, било да се ради о достави лијекова, дистрибуцији хране, његовању старих.