latinica  ћирилица
24/06/2022 |  12:23 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Приједор: На тргу одржан концерт градског хора (ВИДЕО)

Бројни Приједорчани уживали су синоћ на Тргу мајора Зорана Карлице у концерту Градског хора „Приједор“. Више од стотину чланова овог хора публици се представило обрадама познатих домаћих и страних поп и рок хитова, народних пјесама и музике из филмова.
Концерт Градског хора "Приједор" - Фото: СРНА
Концерт Градског хора "Приједор"Фото: СРНА

Пред приједорском публиком наступиле су три селекције Градског хора “Приједор“ - најмлађе пчелице, старости до осам година, затим јуниори, узраста од петог до деветог разреда основне школе и сениори, од првог разреда средње школе и даље без старосног ограничења.

На репертоару су били добро познати домаћи и страни хитови, уз инструменталну пратњу, аранжирани на посебан начин.

Концерт је путем лајв-стрима преношен у 58 земаља, будући да је овај хор једини у БиХ члан Европске хорске асоцијације. План је да овакви наступи у Приједору прерасту у традицију. Посебна пажња посвећена је репертоару.

- Концерт је нешто баш посебно, нешто што наши Приједорчани нису чули, у ствари није ни регија чула, зато што се ради о поп, рок, забавним, страним композицијама, које су хорски урађене, и уз то још иду на инструменталну пратњу - рекао је диригент Аљоша Новаковић.

Манифестацију је подржао и град Приједор.

- Вечерашњи концерт је нешто спектакуларно, нешто јединствено у Републици Српској. Градски хор за ове двије или три године постојања плијени публику не само у граду Приједору него и шире - истакла је начелница Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора Моња Касаловић.

Концерт Градског хора “Приједор“ једна је од укупно 50 манифестација које ће бити одржане у оквиру “Приједорског љета културе“.