latinica  ћирилица
24/06/2022 |  12:29 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Стевандић: Шмит одабрао страну, састанци с њим подилажење (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је Кристијан Шмит одмах по доласку у БиХ изабрао страну, истичући да нема разумијевања за састанке политичара из Републике Српске са њим, називајући то подилажењем.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Долазак у Сарајево, па посјета Казанима, а које нису хтјели да посјете породице убијених, и учешће заједно са федералним политичарима у понижавању српских породица на Казанима којима пише да су то грађани Сарајева, а не српске жртве, а на Вијећници пише да су је запалили "српски злочинци". У таквом Сарајеву је он одмах одабрао страну. Да није одабрао страну и да је показао емпатију и поштовање имао бих разумијевања за састанак с њим - рекао је Стевандић за РТРС коментаришући јучерашњи сусрет посланика ПДП-а у Народној скупштини Српске Јелене Тривић и њемачког дипломате.

Он је истакао да је нелогично да "неко ко је бескрупулозно прекршио одлуке Народне скупштине" објашњава да су састанци са Шмитом у интересу Републике Српске".

- У интересу Републике Српске је оно што донесу њени званични представници и институције. Све друго су појединачне илузије и потреба за додворавањем - истакао је Стевандић.

Он је рекао и да од Шмита није било никаквих позитивних сигнала за Републике Српске, те да га не признаје пола БиХ, као ни хрватски предсједник.