latinica  ћирилица
24/06/2022 |  13:24 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Павић: Тривићева подрива земљу састанцима са Шмитом

Политички аналитичар Александар Павић оцијенио је да потпредсједник ПДП-а и кандидат опозиције за предсједника Републике Српске Јелена Тривић разговорима са Кристијаном Шмитом, кога Република Српска не признаје за високог представника у БиХ, подрива земљу.
Александар Павић -
Александар Павић

Павић је истакао да Тривићева ради исто што и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који се недавно, такође, састао са Шмитом.

- Види се да они показују лојалност западним амбасадама, а не Републици Српској. Једноставно, ово што је урадила Тривићева је подривање државе и неко ко то ради не може да је води - рекао је Павић за Срну.

Он сматра да је Тривићева одлуком да се састане са Шмитом у Бањалуци показала да је потпуно исто дати државу у руке њој или неком странцу.

- Никакве разлике у томе нема, јер ако ти идеш директно против државе, онда си антидржавни елемент. Она /Тривићева/ да седне на било коју високу функцију, боље је да директно постанемо 51. држава САД или да се прогласимо за протекторат Брисела - оцијенио је Павић.

Према његовом мишљењу, Тривићева је организацијом јучерашњег састанка са Шмитом у Бањалуци направила два огромна прекршаја.

- Први се тиче државне политике, а други је тај што она прихвата неког колонијалног управника, кога не признају ни Русија ни Кина, савезници Српске - закључио је Павић.