latinica  ћирилица
24/06/2022 |  13:25 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Подршка Европском првенству у кајаку и кануу у Бањалуци

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће организацију Европског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре "Бањалука-Врбас 2022", које ће бити одржано у августу, рекла је данас ресорни министар Соња Давидовић.
Европско првенство (Фото: Уступљена фотографија) -
Европско првенство (Фото: Уступљена фотографија)

Давидовићева, која је данас посјетила кајак кану стазу у кањону Тијесно и разговарала са руководством Кајак кану клуба Врбас М:тел, нагласила је да је ова стаза добро позната у свијету и да има највише званичних трка под окриљем Свјетске кајакашке федерације у протеклих 11 година.

- На овој стази су одржана бројна европска и свјетска првенства, а вриједни људи из Кајак кану клуба Врбас М:тел успјели су, уз помоћ донатора, да санирају штете проузроковане поплавама 2014. године и наставе са организацијом спортских догађаја који су прославили Бањалуку и Републику Српску - рекла је Давидовићева за Срну.

Директор Кајак кану клуба Врбас М:тел Никола Станковић захвалио је ресорном министарству за подршку и истакао да је ријеч о континуираној и доброј сарадњи у свим значајним такмичењима, али и редовним активностима.

- Бањалука и кајак-кану стаза у Тијесном су постали свјетски кајакашки центар и једини смо у свијету који су у овом олимпијском спорту организовали сва званична такмичења у свим узрасним категоријама и 11 година у низу дочекујемо најбоље европске и свјетске кајакаше и кануисте на такмичењима Свјетске кајакашке федерације - нагласио је Станковић.

Град Бањалука и Кајак кану клуб Врбас М:тел у августу ће бити домаћини Европског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре "Бањалука-Врбас 2022".