latinica  ћирилица
24/06/2022 |  15:42 | Аутор: СРНА

"Електросевер" добио лиценцу за рад

Регулаторна агенција за електричну енергију у Приштини одбрила је данас фирми "Електросевер" лиценцу за снабдијевање потрошача електричном енергијом на подручју општина Лепосавић, Звечан, сјеверна Косовска Митровица и Зубин Поток, према договору из Брисела, постигнутом ове седмице.
Струја - Фото: РТРС
СтрујаФото: РТРС

Одлука је донесена једногласно, саопштено је из ове агенције,

"Електросевер" је 28. децембра 2020. године упутио агенцији захтјев за издавање дозволе за снабдијевање електричном енергијом.

- Захтјев за лиценцирање је исправно описан хронолошки. Ова лиценца значи да ће се купци снабдевати по нерегулисаним /слободним/ ценама, што значи да ће се купци снабдевати по ценама које нуди овај "Електросевер" - рекао је предсједник Агенције Имер Фејзулаху наглашавајући да ће "тарифе за кориштење тржишне преносне мреже добављача биће обавезне и примењиваће се на целој територији" такозване Републике Косово.

Делегације Београда и Приштине у уторак су у Бриселу усвојиле мапу пута за примјену споразума о енергетици усвојеног 2013. године.

Тим споразумом, "Електросевер" компанија у власништву Србије основана на Косову снабдијеваће струјом потрошаче у четири општине са већинским српским становништвом на сјеверу.