latinica  ћирилица
24/06/2022 |  16:19 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Протест мјештана Доњих Кола - градоначелник да испуни обећање (ВИДЕО)

Мјештани бањалучке Мјесне заједнице Доња Кола протестовали су данас испред Градске управе.
Доња Кола - протести - Фото: РТРС
Доња Кола - протестиФото: РТРС

Тражили су да се испуни обећање које је дао градоначелник Драшко Станивуковић да ће ријешити проблем снабдијевања овог насеља водом. Мјесецима, кажу, немају основне услове за живот, а годинама чекају да се ријеши питање водоснабдијевања.

А због воде и основних услова за живот из Доњих Кола мјештани су данас дошли испред Градске управе Бањалука .Траже да градоначелник Драшко Станивуковић испуни оно што је обећао прије десет дана. Обећање није испунио и 30 домаћинстава овог насеља и даље нема воду ни за пиће .

- Прије десет дана је дошао градоначелник и рекао да ће слати цистерне воде ја сам их звао они желе да ми плаћамо цистерне,не можемо да плаћамо воду два пута.Желимо да нам довозе 25 цистерни воде седмично,а од августа су обећали почети са радовима - рекао је предсједник МЗ Доњих Кола Срђан Ћутковић.

Мјештани су данас били и испред Водовода, јер кажу да редовно плаћају, а воде немају већ два мјесеца. Не могу више чекати да неко почне да ради свој посао, јер температуре прелазе и 35 степени.

Воде нема за основне животне потребе, а за стоку треба и десетине литара само за један дан. Градоначелник је данас дао ново обећање -довољне количине воде, али у цистернама.

- Ми смо увјерени да пут почињемо 100 одсто, а у другој половини августа и воду. Више није ништа у нашим рукама, процедура траје мјесецима - изјавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Мјештани Доњих Кола почетком јуна мирним протестом исказали су незадовољство не само због воде већ и осталих многобројних проблема.

Вода је тренутно највећи.Чекају цистерне, а кажу, ускоро ће и август па ће видјети да ли ће бити испуњено још једно обећање градоначелника.