latinica  ћирилица
24/06/2022 |  19:31 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Олакшати живот обољелима од дијабетеса (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Требињу да у Српској и даље треба ширити знање на плану лијечења, санације и превенције дијабетеса, а све у циљу да се олакша живот обољелима у синергији локалних и републичких власти.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је рекла новинарима да је то узвишени циљ Удружења дијабетичара Требиње, али и других организација овог типа у Српској.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Сви они настоје да помогну својим корисницима. С њима, али и другима ћемо наставити добру сарадњу и бићемо им на располагању, како са аспекта локалних тако и републичких власти, а све да би се пацијентима омогућио лакши и бољи живот, те свака врста медицинске помоћи - рекла је Цвијановић након састанка у Требињу са предсједником Удружења дијабетичара у овом граду Надом Биједић.

Жељка Цвијановић у Требињу (Фото: РТРС)

Цвијановић је навела да је са представницима требињског Удружења дијабетичара разговарала и о набавци медицинског материјала попут тракица, сензора и слично.

- Оваквим активизмом удружења буди се свијест институција да је потребно реаговати. Дакле, идемо да унапређујемо ствари и да у наредном периоду саслушамо шта су потребе и брзо реагујемо. Иако је ово удружење локалног карактера, оно је на располагању и на услузи људима из цијеле Херцеговине што показује да заслужује да прерасте у регионално - рекла је Цвијановић.

Она је поновила да је важна улога оваквих удружења, да се покаже синергија и тијесна сарадња локалних и републичких власти ради користи за дијабетичаре.

- Чињеница је да постоји доста добрих приједлога оваквих удружења која су иницијатори добрих ствари и рјешења којима могу допринијети и Министарство здравља и социјалне заштите Српске и наш Фонд здравственог осигурања - рекла је Цвијановић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да Удружење дијабетичара у том граду дјелује регионално, због чега заслужује сваку подршку локалне и републичке власти да би се олакшао живот обољелима.

Ћурић је рекао данас новинарима да је циљ имати што мање обољелих, те да ће се на томе конкретно радити о чему говори и новоуведена буџетска ствака за набавку сензора.

Предсједница Удружења дијабетичара Требиње Нада Биједић, која је присуствовала састанку, рекла је да је Цвијановићева обећала помоћ овој организацији у складу са могућностима.

Она је захвалила предсједници Српске и рекла да на плану помоћи дијабетичарима сарађују са осталим удружењима тог типа, али и здравственим институцијама, локалним и републичким властима.