latinica  ћирилица
24/06/2022 |  21:25 ⇒ 22:06 | Аутор: СРНА

У Бањалуци обиљежено пет година удружења "Подржи ме" (ФОТО)

У Јавној установи "Заштити ме" у Бањалуци вечерас је свечано обиљежено пет година постојања Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице, односно са Косова и Метохије.
Обиљежено пет година Удружења "Подржи ме" - Фото: СРНА
Обиљежено пет година Удружења "Подржи ме"Фото: СРНА

У установи "Заштити ме" тренутно је смјештено 24 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења "Подржи ме", а који су у пратњи око 20 родитеља, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

Он је додао да Удружење "Подржи ме" има око 165 чланова, дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

- Они су стално наши гости у Српској и жељели смо да им уприличимо ову прославу - рекао је Арлов.

Фото: РТРС

На обиљежавању јубилеја Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице присуствовали су и представници Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, те руководство установе "Заштити ме".

Одбор за помоћ Космету је уз помоћ бројних донатора изградио Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, за који је утрошено више од 300.000 евра, који је сада у фази опремања.

Арлов је потврдио да ће сутра у Бијељини бити организован свечани дочек дјеце са Косова и Метохије у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Космета и Републике Српске".

- Долази нам 461 ученик са цијелог Космета и сви они боравиће у 13 градова Српске код породица својих вршњака - рекао је Арлов.