latinica  ћирилица
25/06/2022 |  15:58 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Влада ће поступати у складу са законом о лијековима и медицинским средствима

Влада Републике Српске поступаће у складу са Законом о лијековима и медицинским средствима Српске који ступа на снагу 28. јуна и поштовати прописане обавезе, с обзиром да је тај закон усвојила Народна скупштина и прошао је све предвиђене процедуре, речено је данас Срни у Министарству здравља и социјалне заштите.
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација) -
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација)

- Законом је предвиђено успостављање Агенције за лијекове и медицинска средства Републике Српске, а прописано је да Влада Српске у одређеном року именује директора и друга тијела агенције, што ће бити поштовано - наводе у ресорном министарству.

Подсјећају да је процес оснивања Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ трајао годину дана од тренутка ступања на снагу Закона о лијековима и медицинским средствима БиХ, иако се оснивање те агенције ослањало на до тада постојећу Агенцију за лијекове Републике Српске и на њен рад.

- Kако је и раније речено из Владе Републике Српске, доношење Закона о успостављању Агенције за лијекове Републике Српске мотивисано је првенствено бригом за адекватну заштиту здравља становништва у изазовној ситуацији и времену пандемије вируса корона - наводе у ресорном министарству.