latinica  ћирилица
25/06/2022 |  17:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Док Вучић води Србију, чуваће се Република Српска

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је данас да ће се чувати Република Србија док предсједник Александар Вучић води Србију.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Обраћајући се Србима у Буковцу на 22. "Завичајном збору- Косидба" Вулин је истакао да је важно да сви Срби, без обзира гдје живе, буду јединствени и да о свим питањима од националног интереса одлучују заједно у Београду, у престоници свих Срба, саопштио је МУП Србије.

Вулин је посебно подвукао да ће Република Српска бити чувана и сачувана док год је на челу Србије Александар Вучић.

- Волим када вас видим сабране, окупљене, уједињене, волим када видим усправне Србе, баш зато што не воле да нас виде када смо усправни, што не воле да нас виде када се радујемо. Воле нас само када тугујемо, када нам је тешко и када нас протерују однекуд. Не воле нас када смо јаки и када смо једно, када смо заједно. Док предсједник Александар Вучић води Републику Србију као предсједник свих Срба, чуваће се Република Српска, биће чувана и брањена, биће јачана и ојачана - истакао је Вулин.

Он је додао да је "стварање српског свијета процес који се не може зауставити".

- Српски свијет значи да су Срби јединствен политички народ. То значи да о најважнијим националним питањима одлучујемо заједно, то значи да смо увијек ту уз своју Србију, баш као што је и Србија уз нас без обзира гдје ми живели. И ова данашња манифестација је један од начина да покажемо да се српски свијет ствара, да се не стидимо себе, да смо сложни, да смо уједињени, да смо јаки - поручио је Вулин.

Он је истакао да је предсједник свих Срба Александар Вучић у најтежим временима успио да сачува Србију и још једном поручио да ће сви Срби бити заштићени без обзира гдје живе, док год је Вучић на челу Србије.

- Предсједник свих Срба Александар Вучић је у овим тешким данима успио да сачува Србију од тога да води туђе ратове и туђе сукобе, да губи старе пријатеље, успио је да не дозволи да Срби постану играчка у рукама других - истакао је Вулин.

Он је поручио да је Нови Сад град свих Срба и свих грађана без обзира како се презивали, да је то град који припада свима, те да нико нема права да нас дијели.

- Окупили смо се данас да би говорили својим језиком, пјевали своје пјесме, радовали се што смо заједно и што постојимо. И сви они који мисле да Срба нема и да српског свијета нема или да не треба да га буде, треба само да дођу и да нас погледају, да виде ову нашу прелепу дјецу и да схвате да су грдно погријешили, јер Срба има и српског свијета има. Нови Сад припада свима, ово је град свих Срба и ово је град свих грађана без обзира како се презивали и одакле долазили. Немојте да нас дијелите, српски свијет нас окупља и обједињује - поручио је Вулин.

Поред Вулина на 22. Завичајном збору у Буковцу присутнима су се обратили и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, начелница општине Дрвар Душица Рунић, као и Душко Ћутило директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону.