latinica  ћирилица
25/06/2022 |  18:59 | Аутор: СРНА

Додик: Они из опозиције који разговарају са Шмитом уважавају нестанак Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик са гнушањем је одбацио тврдње њемачког дипломате Кристијана Шмита да га је наводно позвао на своје имање, истичући да је у питању најобичнија измишљотина човјека који је очигледно фрустриран чињеницом да нема готово никакав легитимитет.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Осим што је умислио да је високи представник, Шмит је сада почео и да халуцинира да сам га ја наводно позвао на моје имање. Са гнушањем одбацујем такве тврдње. Још на то све каже како ће он прво радити, а послије би, ваљда, опет са мном да пије ракију.

Прво, он у БиХ не може ништа радити јер нема никакав мандат, а и уколико буде нешто радио то неће имати никакву снагу ни тежину. Друго, ја ракију као сваки Србин и домаћин могу попити само са пријатељима, а он нити је мој пријатељ, нити пријатељ српског народа и Републике Српске - поручио је Додик упитан да прокоментарише изјаву изјаву Шмита да га је Додик звао на своје имање.

Уколико се, ипак, Шмиту почело причињавати нешто из претходног живота, истакао је Додик, то само показује у каквом сукобу са реалношћу он живи, што је опет само његов проблем.

На питање Срне да прокометарише изјаву Шмита да је његов циљ да након 30 година дејтонске структуре буду прошлост, Додик је истакао да му је драго да је осим ових халуцинација Шмит данас отворено саопштио да је његов једини и прави циљ рушење Дејтонског споразума и дејтонске структуре, односно Устава БиХ.

- Сада је потпуно јасно да су Милорад Додик и СНСД главна мета Шмита, његових шефова, али и савезника и извођача како из Сарајева, тако и из Бањалуке због тога што се бескомпромисно боримо управо за дејтонску структуру БиХ, за Устав БиХ и за аутономију која Републици Српској по Уставу припада - нагласио је Додик, који је лидер СНСД-а.

Додик је поручио да грађани Реублике Српске ово морају јасно препознати и знати да они из опозиције који примају и разговарају са Шмитом наводно уважавајући реалност, уважавају његову агенду рушења дејтонске структуре БиХ односно нестанка Републике Српске.