latinica  ћирилица
25/06/2022 |  19:53 | Аутор: СРНА

Мазалица: Једина константа политичког дјеловања Јелене Тривић - издаја

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица истакао је да су једини успјеси Јелене Тривић то што је погазила сва обећања и одрекла се оних који су је подржавали, побјегла са сваког важног гласања и постала вазал свима који српском народу и Републици Српској желе само најгоре.

- За кратко вријеме своје политичке каријере успјела је много. Али само обећати. Још више је успјела постати највећа политичка подвала Србима и Републици Српској. Многе у које се заклињала сада више не спомиње. Напуштала је странке у којима није добила оно што је зацртала. Правила је пријатељства само онда кад су јој требала. Постоји само једна константа њеног политичког дјеловања - издаја - нагласио је Мазалица у изјави за Срну.

Он је подсјетио да је Јелена Тривић у једном снимљеном и објављеном разговору рекла свом страначком колеги, причајући о другима, "колико пута смо се посвађали на мртво име".

- Сјећамо се и пријетњи смрћу портпаролки јер је није најавила како треба, па и пријетњи "укопавањем" кандидату са листе. За колико оваквих испада не знамо, јер нико није објавио ни снимио? Да ли је квалитетно писање Фејсбук статуса довољна препорука за најважније функције - упитао је Мазалица.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Тривићеве да је успјех предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић то што је, како она сматра, Милорад Додик вуче годинама, Мазалица је упитао шта то Јелена Тривић има право замјерати Жељки Цвијановић, о којој њени сарадници никад нису рекли ружну ријеч, коју поштује свако ко је с њом размијенио три реченице и која је са разним тимовима водила безброј успјешних пројеката, а најважнији је очување Републике Српске у процесу европских интеграција.

Мазалица је нагласио да најмање о знању и смисленим реченицама треба да говори Тривићева која промаши тачку дневног реда, а побрка Европски савјет и Савјет Европе.

- Али, већи проблем лежи у томе што Јелена Тривић не разумије шта значи заједничка политичка визија, тимски рад и одговорност према себи и онима који те изаберу, према народу прије свега. Зато кад спомене Жељку Цвијановић, треба да устане и стоји мирно - поручио је Мазалица.