latinica  ћирилица
25/06/2022 |  20:27 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

Милинковић: Свако ко жели може видјети постигнути напредак

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић изјавио је данас да је нетачно писање појединих медија да је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић отворила вртић у Гацку, истакавши да је циљ тога да се покуша омаловажити све што се добро уради у Гацку, иако свако ко жели може видјети постигнути напредак.
Огњен Милинковић - Фото: СРНА
Огњен МилинковићФото: СРНА

Милинковић је истакао да је предсједница Српске јуче посјетила Гацко и са руководством општине разговарала о постојећој и будућој заједничкој реализацији пројеката, а посјетила је и Дјечији вртић, који је дограђен захваљујући помоћи кабинета предсједника Српске од 50.000 КМ.

- Вртић је проширен за 115 метара квадратних, за још 60 дјеце, што ће отклонити мањак простора у обданишту и сва дјеца која конкуришу моћи ће да се упишу у вртић - рекао је Милинковић Срни.

Он је истакао да су неистините и злонамјерне изјаве о отварању већ постојећег вртића од оних који у Гацку посљедњих 20 година нису били у стању да ураде ништа добро.

- То су људи који настоје да омаловаже све што се добро уради у Гацку - рекао је Милинковић.

Он је навео да је у тој општини у прошлој години реализовано више од два милиона КМ инвестиција уз помоћ Владе Републике Српске, предсједнице Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Начелник Гацка је указао да је Влада Републике Српске посљедњих годину и по дана уложила у Гацко 1,3 милиона КМ, а општина Гацко више од милион КМ.

- Свако ко хоће, може да дође у Гацко и да види да се овдје десила промјена и напредак - истакао је Милинковић.

Из Бироа за односе с јавношћу предсједнице Републике осудили су малициозно писање појединих портала који су пласирали нетачну инФормацију да је предсједник Српске у Гацку отворила нови вртић.

Из Бироа су рекли Срни да је јавност о посјети Гацку Цвијановићеве благовремено обавијештена путем званичне најаве, која се, између осталог, налази и на званичном сајту предсједника, те подсјетили да је она током посјете Дјечијем вртићу Гацко обишла нови, дограђени дио вртића, и након разговора са начелником и директором вртића најавила улагања у адаптацију старог дијела ове установе.