latinica  ћирилица
25/06/2022 |  20:58 | Аутор: СРНА

Вулић: Њемачки туриста никада неће бити тутор српском народу

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је њемачки туриста Кристијан Шмит, охрабрен састанцима са опозицијом, почео да измишља и неке позиве по систему "што је баби мило...".
Сања Вулић - Фото: СРНА
Сања ВулићФото: СРНА

- Измислити да те Милорад Додик звао на разговор и то на своје имање је чиста илузија. Кристијан Шмит је љубоморан на лик Милорада Додика и чињеницу да ни он, ни честити народ Републике Српске никада неће прихватити неког туристу за тутора. С тога ћу подсјетити Шмита на њемачку пословицу: "Љубомора је зла кћи из добре куће" истакла је Вулићева за Срну.

Она је подсјетила да је дјеловање Кристијана Шмита у БиХ без одговарајуће резолуције Савјета безбједности УН нелегитимно и он нема никакав мандат у БиХ, нити улогу и да зато не види поенту било каквог састајања с њим.

- Дио опозиције, који се састаје с њим, политички и идејно је изгубљен и раштимован и то је њихов проблем, али због тога не смију угрожавати позицију Републике Српске. Међутим, својим непромишљеним потезима и идолопоклонстовом странцима и политичком Сарајеву они то отворено раде што је веома опасно, посебно након Шмитовог признања да је његов циљ да након 30 година дејтонске структуре буду прошлост - упозорила је Вулићева.

Према њеним ријечима, то његово отворено признање треба да упали црвени аларм свима нама у Републици Српској, а посебно бирачима.

- Глас за оне из опозиције који се састају и ћаскају са Кристијаном Шмитом, а све с циљем добијања подршке њиховим кандидатурама, глас је за укидање дејтонске БиХ и постојања Републике Српске - појаснила је Вулићева и поручила да они који желе нека се састају са Шмитом, али ни у ком случају не смију, зарад својих фотеља, да жртвују Републику Српску и оне који су је стварали и одбранили.