latinica  ћирилица
26/06/2022 |  07:29 ⇒ 09:28 | Аутор: РТРС

Кесић: Процес проширења ЕУ обесмишљен давањем кандидатског статуса Украјини и Молдавији (ВИДЕО)

Процес проширења Европске уније обесмишљен је давањем кандидатског статуса Украјини и Молдавији, изјавио је шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Обрад Кесић - Фото: РТРС
Обрад КесићФото: РТРС

Кесић је нагласио да је свака критика упућена ЕУ валидна и да треба да се уважава од стране представника Уније.

- Све земље западног Балкана које се налазе на позицији чекања имају право да се љуте и да кажу да не прихваћају овакво понашање ЕУ и њених лидера - поручио је Кесић.

Говорећи о новој бошњачкој иницијативи да Генерална скупштина УН усвоји резолуцију којом би, како је наведено, било осуђено "негирање геноцида и других ратних злочина у БиХ", Кесић је истакао да је то још једна индикација да СДА и њени кадрови раде све што могу да приватизују заједничке институције.

- Сад видимо да нема ништа од било какве добре воље да се нађе неки излаз из садашње кризе. Сваки дан имамо нешто ново што грађане БиХ гура у све дубљу кризу. Веома су мале шансе да то прође. Сам амбасадор Алкалај нема довољно ни снаге ни утицаја на друге мисије при УН-у да убиједи већину да подрже ту резолуцију - рекао је Кесић.