latinica  ћирилица
26/06/2022 |  12:22 | Аутор: СРНА

Вишковић: Производња хране - у првом плану Владе Српске

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је проширење капацитета месне индустрије ЗП комерц у Вршанима код Бијељине значајно за овај дио Српске, те истакао да је производња хране у првом плану Владе Републике Српске.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Увијек када се отварају нова радна мјеста представници институција треба да буду са нашим људима и подрже такве иницијативе - рекао је Вишковић новинарима у Вршанима.

Он је навео да је отварањем новог производног погона компанија "ЗП комерц" обезбиједила 20 нових радних мјеста, а инвестиција премашује шест милиона КМ.

- Компанија има два важна сертификата - Хасап и Халал, што значи да ће бити у позицији да извози, не само за европско, него и турско тржиште - рекао је Вишковић.

Он је истакао да овај компанија има развијене производне капацитете, велику производњу товних свиња, на годишњем нивоу готово 38.000 тона, те више од 7.000 товних јунади.

- То довољно говори о озбиљности ове породичне компаније - рекао је Вишковић новинарима прије отварања новог погона ЗП комерца.

Он је напоменуо да ће ова фирма и даље имати подршку Владе Српске.

- Не треба помињати да смо помагали и помажемо наше пољопривредне произвођаче и прерађиваче, а посебно прехрамбену индустрију, посебно у ери криза - прво ковида, а сада такозване украјинске - рекао је Вишковић.

Вишковић је рекао да је та криза у великој мјери пореметила функционисање економије, у смислу раста свих енергената, галопирајуће инфлације, због чега производња хране и јесте у првом плану Владе Републике Српске.

- Данас сам ту да подржим ове људе. Свих ових година смо подржавали наше пољопривредне произвођаче, што ћемо и наставити - рекао је Вишковић и напоменуо да ЗП комерцу жели још много успјеха, јер са новим погоном запошљавају више од 220 људи.