latinica  ћирилица
26/06/2022 |  16:44 ⇒ 16:54 | Аутор: СРНА

Хеликоптерски сервис укључен у потрагу за мушкарцем из Лопара

Из Полицијске управе Бијељина саопштено је да данас настављена потрага за несталим Неђом Цвијетиновићем из Лопара у којој, између осталих, учествују и припадници Републичке управе цивилне заштите и Хеликоптерског сервиса Српске.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

У претрази терена учествују и припадници Полицијске управе Бијељина, ватрогасних јединица Лопаре и Угљевик, Горске службе спасавања Бијељина, Ловачког удружења "Мајевица" Лопаре, општине Лопаре, као и мјештани.

Други дан потраге започео је јутрос у 8.00 часова, а прегледа се ужи и шири појас подручја села Веселининовац, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Претрага терена за Неђом започета је јуче, а од 8.00 до 18.30 часова претраживан је простор око његове породичне куће, као и шири појас у полупречнику од два километра или у пречнику од четири километра.

- Полицијска управа Бијељина захваљује свима који својим активним учешћем дају дописнос у претрази терена за проналаском Цвијетиновића - наведено је у саопштењу.

Нестанак Цвијетиновића је Полицијској станици Лопаре у петак, 24. јуна, увече пријавио његов син, који је навео да се његов отац тог јутра око 9.00 часова удаљио од породичне куће.

Син несталог је рекао да је његов отац отишао у бербу гљива на подручју села Веселиновац, у подножју планине Мајевица, те се није вратио кући.

Према изјави сина, Неђо је висине око 170 центиметара, тежине око 90 килограма, пуније грађе, има очи тамно смеђе боје, сиједу косу и сенилан је.

На себи је имао чизме-рударе, качкет и кошуљу непознате боје.