latinica  ћирилица
26/06/2022 |  17:31 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Више од 200 учесника у хуманитарној акцији "Tрка из блока"

Више од двије стотине Приједорчана учествовало је на "Трци из блока".
Хуманитарна акција "Tрка из блока" - Фото: РТРС
Хуманитарна акција "Tрка из блока"Фото: РТРС

Ријеч је о хуманитарној трци коју је организовала хуманитарна организација "Срби за Србе", а на којој је сакупљан новац за помоћ вишечланим породицама из приједорске регије.

Трка из блока, другу годину за редом, испунила је очекивања. Више од 200 учесника, трчећи и на бициклима, прешло је руту од 14 километара, од приједорског Трга мајора Зорана Карлице, до манастира Клисина.

- Доста се народа одазвало и мимо трке укључили су се са нама да нам помогну, како бисмо ми помогли другима - рекао је Младен Ступар, члан Хуманитарне организације "Срби за Србе".

Побједник ове трке био је у другом плану, главни задатак био је прикупити што више новца за помоћ породицама са четворо и више дјеце.

- Посебан значај има ова трка за све нас. За нас и као локалну заједницу, за мене као градоначелника за све наше људе, јер се ова трка односи првенствено за социјално-угрожене породице са четворо и више дјеце на подручју нашег града и на подручју општине Оштра Лука - рекао је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Прикупљање средстава за помоћ социјално угроженим лицима и породицама основни је задатак Организације "Срби за Србе".

И овдје није крај. Већ крајем јула, организација "Срби за Србе" у Приједору ће организовати "Тројку из блока", такмичење у шутању тројки, на којем ће бити сакупљан новац за помоћ онима којима је најпотребнија.