latinica  ћирилица
26/06/2022 |  21:55 | Аутор: СРНА

Бањац: Грађани добро прихватили идеје странке

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац изјавио је вечерас да су људи који су прије годину дана основали градски одбор ове странке у Градишци нова лица у политици, али да су њихове идеје добро прихваћене у народу.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

Он сматра да ће они бити велико изненађење за све који сада процјењују снагу политичких партија и не дају им велике шансе на предстојећим изборима.

- Ови људи желе да докажу да вриједе и да могу да донесу нешто ново, а то ће и урадити. Они нису ту да се играју са политиком, него да понуде озбиљне идеје на предстојећим изборима - рекао је Бањац у Доњим Подградцима на прослави годишњице од оснивања Градског одбора НПС Градишка.

Бањац је подсјетио да је НПС за изборе за Народну скупштину Републике Српске склопила коалицију са Првом СДС и Успјешном Српком, коју предводи Златко Максимовић, те да ће подржати кандидате владајуће коалиција за инокосне фукције, а то ће бити вјероватно кандидати СНСД-а, као највеће партије у тој коалицији.

Предсједник Градског одбора НПС Градишка Рајко Лајић истакао је да су овај одбор прије годину дана основали већином људи који се прије тога нису бавили политиком и нису били на изборима кандидати других странака, међу којима је и велики број привредника.

- Вјерујем да су понудили прихватљиве идеје на политичкој сцени Градишке и да су грађани препознали нешто ново у нашем политичком дјеловању - рекао је Лајић и додао да за то очекују потврду од грађана на изборима.