latinica  ћирилица
27/06/2022 |  07:06 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Илић: Функционисање градског превоза приоритет; Град није помогао превозницима (ВИДЕО)

Свјесни смо да је апсолутно све поскупило и да су додатна повећања само терет грађанима, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Младен Илић, гост Јутарњег програма - Фото: РТРС
Младен Илић, гост Јутарњег програмаФото: РТРС

- На претходном скупштинском засједању разговарали смо управо о овој теми, а град Бањалука није помогао превозницима и на тај начин су угрозили уопштено фукнционисање саобраћаја у Бањалуци - рекао је Илић.

Како Илић истиче функционисање градског превоза је приоритет, јер ако се градски превоз заустави доводи се у питање рад многих институција.

- Превознике треба испоштовати, али наравно не на терет грађана - додао је Илић.

Када је ријеч о проблему водоснабдијевања Кола, поново оштећене саобрачајнице Пријечана, Илић наводи да је очекивано да ће те категорије људи изаћи на улице.

- Ово су објективни свакодневни проблеме, а у љетном периоду ови људи немају воду више од мјесец дана. Требају да ријеше своју основну животну потребу. На неки начин треба им помоћи, што је прије могуће - изјавио је Илић.

На тему радне, односно нерадне недјеље, Илић истиче да је ову идеју тешко одбити.

- Радна недјеља се претворила у политичку популистичку тему, а којој је тешко рећи не. Град Бањалука је предложио ову одлуку, а нису сагледали недостатке. Озбиљно се мора приступити анализи ове одлуке, јер имамо примјер из Бијељине, који је нажалост негативан - додао је Илић.