latinica  ћирилица
27/06/2022 |  09:10 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Спремни за љетну сезону, ове године све атракције у погону

Фестивалом "Јахорина хот" од 1. јула почиње љетна туристичка сезона на Јахорини, рекао је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.
Дејан Љевнаић - Фото: РТРС
Дејан ЉевнаићФото: РТРС

- Овај фестивал представља најбољи спој хедонизма, одмора и туризма за посјетиоце, али и прилику да се разговара о унапређењу туристичке понуде у региону", рекао је Љевнаић.

Он је навео да ће у оквиру фестивала бити организован округли сто о будућности туризма, којем ће присуствовати доносиоци одлука на највишем нивоу, одговорни за развој туризма у систему туристичких организација, те предузетници и радници у туризму.

Јахорина ће од 1. до 3. јула угостити најпознатије музичке звијезде региона, а фестивал ће отворити Владо Георгиев.

Наступу Георгијева претходиће извођење групе "Нервозни поштар" на самом врху планине у идиличном амбијенту познатог угоститељског објекта "Олимпијски бар".

Централни догађај првог фестивалског дана биће наступ свјетски познатог ди-џеј Умека, али и Дејана Милићевића који ће за љубитеље електронске музике у "Олимпијском бару" приредити журку.

"Породични дан" је предвиђен у суботу, 2. јула, а обиљежиће га садржаји попут наступа хора "Чаролија", културно-умјетничког друштва, јога радионице у природи, маскенбала, предавања о НТЦ учењу /учење кроз игру/.

Госте Јахорине у вечерњим часовима забављаће Аца Лукас, а тога дана моћи ће да уживају и у добро познатим хитовима групе С.А.Р.С.

Концерт Светлане Ражнатовић планиран је за крај манифестације, у петак, 3. јула, а том спектаклу ће претходити наступ Кикија Лесендрића и "Пилота" испред "Олимпијског бара".

Уз наступе познатих музичких звијезда, недјеља, 3. јули биће испуњена садржајима, као што су "Зумба партијем", док ће љубитељи гастрономије уживати у најсласнијем дијелу тог дана, а то је "Јахорина кукинг шоу".

Сви догађаји, радионице и игре потпуно су бесплатне, осим концерата.

Љевнаић је рекао да, уз богат забавни програм, Јахорину овога љета у односу на друге ски-центре у свијету, издвајају бројни адреналински садржаји, који ће од ове године бити сви у погону.

Он је додао да је за љубитеље адреналина припремљен "Олимп авантура парк", у оквиру кога је и најдужи планински боб у југоисточној Европи од 2,5 километара, атракције наутикџет, батерфлај, зиплајн, који се простире изнад акумулационог језера на врху планине, петалине на језеру, лопте за шетњу по води, као и тауер, лупстер, батерфлај и скајдајв атракције.

- Бициклизам, панорамско разгледање у гондоли која је посебно дизајнирана са свјетлосним ефектима за ноћ, затим јахање коња, вожња квадовима, картинг, дјечије атракције, едукативне и тјубинг стазе, све су садржаји које ће посјетиоци Јахорине моћи користити - поручио је Љевнаић.

Према његовим ријечима, ту су и означене планинске стазе прилагођене свим љубитељима, како за лагане планинске шетње, тако и оне мало захтјевније, па им на располагању стоје шетње стазама "Љубави", "Здравља", "Олимпијском стазом", као и спортско-рекреативном стазом.

На Јахорини ће током љетне сезоне бити организована и два изузетно интересантна догађаја - "Детокс Јахорина" и "Фешн викенд Јахорина", затим "Јахорина ултра трејл", гдје такмичаре очекују четири трке - ултра, макси, миди и мини.

"Јахорина ултра трејл" први пут креће из Србије са мотом "Двије државе, мноштво планина, један догађај", током којег ће 23. и 24. јула такмичари претрчати величанствене крајолике.

Он је напоменуо да је свака планина љепша љети, него зими и препоручио свима да дођу бар један викенд на планину и да уживају.

Љевнаић, који је прије пет година преузео управљање Олимпијским центром, када жичара није радила љети, па је приход за читаво љето био 4.000 КМ, навео је да су сада приходи 360.000 КМ.

- И поред знања и труда, не бисмо успјели без подршке српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, који нас подржава, Владе Републике Српске и премијера Радована Вишковића, министра саобраћаја и веза Недељка Ћорића, предсједника Надзорног одбора Недељка Елека, самолокалне управа Трново и Пале и свих запослених - истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да у том ланцу све фунционише и зато је дошло до озбиљног резултата.

- Када смо урадили све то, ипак нас обавезује да радимо још више и будемо одговорни, да би било још боље - нагласио је Љевнаић.