latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:30 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Војска Српске бранила свој народ и слободу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Поводом обиљежавања Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, у име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке. На један од највећих и најзначајнијих датума у српској историји са посебним пијететом сјећамо се свих храбрих припадника Војске Републике Српске који су, вођени патриотизмом и несебичном храброшћу, своје животе и дијелове тијела уградили у темеље Српске - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Цвијановић је нагласила да је Војска Република Српске, као главна оконсица и гарант опстанка Републике Српске, наше највеће тековине, у Одбрамбено-отаџбинском рату бранила свој народ, слободу и право да останемо своји на своме.

- Увјерена сам да ће припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука, као фактор очувања мира, безбједности и стабилности, с поносом чувати од заборава свијетлу традицију наше војске и часни пут предака. Уз жеље да сваки наредни Видовдан прослављамо у још бољој и снажнијој Републици Српској, још једном вам честитам празник и срдачно вас поздрављам - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.