latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:30 ⇒ 10:44 | Аутор: РТРС

Свечана академија поводом крсне славе Војске Републике Српске у Словенији

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић посјетио је Крањ у Словенији гдје је присустовао свечаној академији и рециталу поводом крсне славе Војске Републике Српске Видовдана у организацији Савеза српских друштава Словеније, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.
Владо Ђајић са Милорадом Живковићем (Фото: https://www.facebook.com/snsdbl) -
Владо Ђајић са Милорадом Живковићем (Фото: https://www.facebook.com/snsdbl)

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука говорио је о значају подсјећања на све подвиге припадника Војске Републике Српске.

- Морамо бити захвални и никад не заборавити све оне који су своје животе уградили у темеље Републике Српске. Њихова жртва обавезује нас да чувамо оно што су за све нас одбранили и да их се са дубоким поштовањем сјећамо - поручио је Ђајић.

Ђајић напомиње да је уједињеност српског народа и ван граница Српске гарант опстанка.

Чланови Савеза српских друштава Словеније срдачно су га дочекали и разговарали о побољшању њиховог статуса у Словенији, али и о могућности повратка у Српску.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука састао се и са амбасадором БиХ у Словенији Милорадом Живковићем и говорио о тренутној политичкој ситуацији, значају сарадње са Словенијом и положају српске дијаспоре.