latinica  ћирилица
27/06/2022 |  10:58 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Мркајић: Покренута иницијатива за смјену начелника општине Братунац

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Братунац Марко Мркајић рекао је Срни да је 16 од 25 одборника Скупштине братуначке општине покренуло иницијативу за опозив начелника општине Срђана Ранкића.
Марко Мркајић - Фото: РТРС
Марко МркајићФото: РТРС

- Прије неколико дана 16 одборника потписало је ту иницијативу и она ће бити на дневном реду тематске сједнице Скупштине општине заказане за 7. јул - навео је Мркајић.

Он је истакао да је скоро немогућа комуникација између одборника и начелника општине и да га више, како наводи, не подржавају ни неки одборници који су предводили његову предизборну кампању.

- За двије године ништа практично није урађено. Пројекти су на чекању, начелник и даље пружа лажна обећања као у предизборној кампањи, а ништа се не остварује. Чак, општина се није пријавила ни на јавни позив Завода за запошљавање Републике Српске за средства за омогућавање стицања приправничког стажа незапосленим лицима са завршеном високом стручном спремом - тврди Мркајић.

Према његовим ријечима, забиљежено је непотребно и незаконито запошљавање великог броја особа у општинску администрацију.

Мркајић је најавио да ће активисти странака чији одборници су покренули иницијативу за смјену начелника општине ових дана обићи све мјесне заједнице, разговарати са грађанима и објаснити због чега у Братунцу нема никаквих пројеката и инвестиција и ко сноси одговорност за лоше стање и односе у Скупштини општине.