latinica  ћирилица
27/06/2022 |  11:22 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Честитка Вишковића поводом Видовдана

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске, наводи се у саопштењу.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, Вама, војницима, подофицирима и официрима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, упућујем најискреније честитке - истиче Вишковић у честитки.

Видовдан је један од најсветијих празника, који је синоним за велика страдања у историји српског народа, али, такође, синоним је за слободу, витештво и херојство. Зато је битно да на данашњи дан славимо храброст и част наших бораца јер њиховим јуначким подвизима, као и неустрашивошћу старјешина Војске Републике Српске, сачувани су животи и слобода нашег народа, као и наша Република Српска.

- Данас, када обиљежавамо Видовдан, треба да искажемо поштовање нашим преживјелим ветеранима. Да им кажемо - Велико хвала за све што сте учинили за слободу Републике Српске и нашег народа - наводи се у честитки.

Али оно што је најважније и што је дужност свих нас је да никада не заборавимо најбоље, да не заборавимо наше хероје, наше борце који су положили своје животе у одбрани Републике Српске јер због њих ми данас живимо поносно и слободно.

- Припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука још једном честитам Видовдан, крсну славу Војске Републике Српске, желим да и у будућем периоду наставе традицију Војске Републике Српске, и да наставе да чувају успомену на наше јунаке - додаје се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.