latinica  ћирилица
27/06/2022 |  12:23 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

Током цијеле седмице сунчано и вруће

У Републици Српској током цијеле седмице очекује се сунчано и вруће вријеме са високом дневном температуром и тропским ноћима, подаци су Републичког хидрометеорлошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ће бити претежно сунчано и вруће. Током послијеподнева на југозападу и у високој Херцеговини очекује се развој облака уз повремене пљускове са грмљавином. Пљускови ће бити чешћи у брдско-планинским предјелима.

Током ноћи у доста мјеста очекује се тропска ноћ, а температура неће падати испод 20 степени Целзијусових.

Дуваће слаб источни и сјевероисточни вјетар.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 24, у вишим предјелима од 13 степени, а максимална од 33 до 38, у вишим предјелима и од 28 степени Целзијусових.

У сриједу, 29. јуна, биће вруће и претежно сунчано у првом дијелу дана, док ће у послијеподневним часовима доћи до развоја облака на западу и југоистоку уз повремене пљускове са грмљавином.

Касније послијеподне и увече локални пљускови ће се премјештати од запада ка сјевероистоку.

Јутарња температура ваздуха биће од 18 до 25, у вишим предјелима од 15, а дневна од 33 до 38, у вишим предјелима од 28 степени Целзијусових.

У четвртак, посљедњег дана јуна, биће вруће и претежно сунчано вријеме уз дневни развој облака. Краткотрајни пљускови са грмљавином могући су само понегдје на југоистоку током послије поднева.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 25, у вишим предјелима од 15, а дневна од 32 до 37, у вишим предјелима од 27 степени Целзијусових.