latinica  ћирилица
27/06/2022 |  19:41 | Аутор: РТРС

Дрвар: "Ноћни вукови" одали почаст борцима погинулим у протеклом рату

Више од стотину бајкера "Ноћних вукова" из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Бугарске и других земаља, посјетило је општину Дрвар.
МК "Ноћни вукови" одали почаст погинулим борцима - Фото: СРНА
МК "Ноћни вукови" одали почаст погинулим борцимаФото: СРНА

У оквиру "Видовданске вожње" положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске у тој федералној општини, посјетили Храм Светог Саве и свештенству поклонили руску икону.

"Ноћни вукови", сваке године, уочи Видовдана, обилазе православне светиње и мјеста страдања српског народа у протеклим ратовима. Девету поклоничку вожњу, почели су посјетом манастиру Житомислић. Ово је прва посјета Дрвару. Међу бајкерима су мото-клубови "Ноћних вукова" из Црне Горе и Србије.

- Овдје се осјећамо као у својој кући и увијек смо дочекани братски, пријатељски и лијепо нам је. Присуствоваћемо као и сваке године прослави Дана Војске Републике Српске који се сутра организује близу Бањалуке - рекао је Жељко Обрадовић из Мото-клуба "Ноћни вукови – Подгорица", одјељење из Црне Горе.

Милић Милутиновић из Мото-клуба "Ноћни вукови – Крагујевац", одјељење из Србије нагласио је да долазе на видовданску вожњу, да дају подршку "браћи из Републике Српске који то иначе стварно добро организују".

- Увијек нам је драго што смо ту и што смо дио тако једне велике приче - додао је Милутиновић.

Вожња почиње 26. а завршава 28. јуна, на Видовдан. Након положених вијенаца, обишли су Храм Светог Саве чијем старјешини су уручили руску икону. Присуствовали су историјском часу.

- Изненадило нас је да вам кажем искрено колико људи нас је дочекало. Знам да је ово мало мјесто и да сваки догађај се испрати, али стварно нам је драго што на тако срдачан начин дочек смо имали овдје - каже Горан Тадић предсједник Мото-клуба "Ноћни вукови Републике Српске".

Чланови "Ноћних вукова", сутра ће у Бањалуци присуствовати обиљежавању Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и славском обреду у манастиру Гомионица.