latinica  ћирилица
27/06/2022 |  19:46 | Аутор: СРНА

Предложено продужење притвора за Драгана Шојића

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за продужење притвора за још два мјесеца директору Службе за заједничке послове институција БиХ Драгану Шојићу /61/ који је под истрагом због коруптивних кривичних дјела.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Притвор за осумњиченог затражен је због опасности од бјекства, као и због опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да су ове мјере предложене да би се обезбиједило несметано спровођење истраге у овом предмету, а на данашњем рочишту у Суду БиХ поступајући тужилац детаљно је образложио приједлог за продужење притвора.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је Шојић ухапшен 24. маја на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава институције у којој је радио, користећи их у приватне сврхе.

Из Тужилаштва су тада навели да је Шојић осумњичен и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ.