latinica  ћирилица
27/06/2022 |  20:59 ⇒ 21:49 | Аутор: СРНА

Добој: Додик донирао 10.000 КМ Удружењу за помоћ дјеци (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је данас у Добоју 10.000 КМ Удружењу за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју.
Добој: Додик донирао 10.000 КМ Удружењу за помоћ дјеци - Фото: СРНА
Добој: Додик донирао 10.000 КМ Удружењу за помоћ дјециФото: СРНА

Додик је изјавио да треба учинити радост дјеци, као и вриједним васпитачима и родитељима који сваки дан воде битку за ову дјецу.

- Када сам чуо да ћу добити Плакету града Добоја, те новчану награду од 5.000 КМ, нисам оклијевао да кажем да нађу установу у граду којој ћу донирати новац, те сам додао још исти износ тако да је донирано укупно 10.000 КМ - рекао је Додик новинарима у Добоју. 

У Центру за дневно збрињавање дјеце и омладине су рекли, додао је он, да ће то бити довољно за ово љето за рехабилитацију у "Термама" на Озрену, а ако буде потребно још средстава, он је обећао да ће обезбиједити.

Према његовим ријечима, овај центар је лијеп примјер како се људи организују, али је указао да је установа без сталних прихода.

- Морамо да размислимо како да помогнемо оваквим установама широм Српске. Ово није мали број дјеце и заиста је потребно да се то ријеши системски. Захвалан сам директорки и свим људима који овдје предано раде. Овај центар је лијепо уређен захваљујући граду Добоју. Надам се да ћемо од овог тренутка отворити нову страницу када је ријеч о нивоу и квалитету садржаја и програма у Центру и да ћемо зејадно радити на томе - нагласио је Додик.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је Додику на посјети Центру за дневно збрињавање дјеце и омладине, те што је награду поводом Дана града Добоја одлучио да подари овој дјеци.

- Радује ме да смо данас овдје, гдје има 250 дјеце са потешкоћама у развоју. Овај центар је комплетно опремио град Добој - рекао је Јеринић.

Он је истакао да је посјета српског члана Предсједништва БиХ једна од најзначајнијих и показује да је друштво одговорно према свим категоријама становништва.

Предсједник Управног одбора Удружења Сњежана Митровић рекла је да Удружење нема редовне изворе финансирања него функционише на принципу донација.

- Радимо разне акције и на разни начин обиљежавамо празнике, продајемо своје производе и од тих средстава функционишемо - рекла је Видовићева.