latinica  ћирилица
28/06/2022 |  06:57 ⇒ 08:32 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Видовдан - крсну славу ВРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Поводом обиљежавања Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, у име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке. На један од највећих и најзначајнијих датума у српској историји са посебним пијететом сјећамо се свих храбрих припадника Војске Републике Српске који су, вођени патриотизмом и несебичном храброшћу, своје животе и дијелове тијела уградили у темеље Српске - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Цвијановић је нагласила да је Војска Република Српске, као главна оконсица и гарант опстанка Републике Српске, наше највеће тековине, у Одбрамбено-отаџбинском рату бранила свој народ, слободу и право да останемо своји на своме.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бригадиру Милораду Крајшумовићу, као и свим припадницима овог пука крсну славу - Видовдан, истичући да је 28. јун један од најважнијих датума који је обиљежио српску историју кроз вијекове.

Додик је изразио увјерење да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук способан да буде значајна одбрамбена компонента у оквиру Оружаних снага БиХ, гарант мира, безбједности и стабилности српског и других народа у БиХ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас крсну славу Војске Републике Српске – Видовдан команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ и свим војницима, официрима и припадницима те јединице.

- На велики празник Видовдан, један од најважнијих датума у нашој историји, који свједочи о великом страдању, али и храбрости, поносу и слободарском духу српског народа, прослављамо крсну славу наше војске која је најзаслужнија за одбрану Републике Српске - наводи се у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, припадницима Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Видовдана – Крсне славе Војске Републике Српске. 

- Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, Вама, војницима, подофицирима и официрима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, упућујем најискреније честитке - истиче Вишковић у честитки.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је честитку поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и овог пука.

- Вама, војницима, подофицирима и официрима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ упућујем искрене честитке - наведено је у честитки Тегелтије.

Он је истакао да се са посебним пијететом и великом захвалношћу на овај дан треба сјетити свих који су штитили свој народ и његово право на опстанак на овим подручјима и који су за мир и слободу дали оно највредније што су имали – своје животе.