latinica  ћирилица
28/06/2022 |  13:42 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Признања заслужним појединцима и организацијама за Дан ВРС (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић додијелила је данас, на прослави Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, бројна признања заслужним организацијама и појединцима у одбрани Српске.
Додјела одликовања (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Додјела одликовања (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

У манастиру Гомионица код Бањалуке Орденом заставе Српске са сребрним вијенцем одликован је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић за изванредне заслуге у послијератном развоју Српске, учвршћивању мира и међународне сарадње, као и за резултате и достигнућа од ширег значаја и развоја у афирмацији Српске.

Цвијановић је Орденом Немањића за допринос обрани Српске одликовала Прву сарајевску механизовану бригаду ВРС, као и Другу маневарску бригаду Дринског корпуса из Зворника, а Орденом Карађорђеве звијезде Српске другог реда генерала Милана Челекетића.

Орденом Његоша трећег реда одликован је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Орденом крста милосрђа одликован је доктор Милован Керкез, а медаљом Петра Мркоњића Прва лака лакташка пјешадијска бригада ВРС, те Друга херцеговачка лака пјешадијска бргада ВРС, док је постхумно Медаљом заслуга за народ одликован 151 борац ВРС.