latinica  ћирилица
28/06/2022 |  16:51 ⇒ 17:13 | Аутор: РТС

На Газиместану ухапшен младић из Београда

Никола Недељковић из Београда (20) ухапшен је на Газиместану. Полицајци су му, пошто је парастос страдалим српским јунацима у Косовској бици завршен, нагом до појаса, ставила лисице на руке и одвела га џипом у правцу Приштине.
Окупљање Срба на Газиместану - Фото: СРНА
Окупљање Срба на ГазиместануФото: СРНА

Никола Недељковић је био у групи вЈерника која је из Београда дошла на Видовдан, на литургију у манастиру Грачаница и на парастос српским јунацима страдалим у Косовској бици 1389. године.

Младић из Београда ухапшен након парастоса на Газиместану

Нема навода и објашњења полиције шта је мотив и повод за хапшење, али полицајци на Газиместану су рекли РТС-у да Недељковић није имао лична документа код себе.

Пошто су га одвели полицијским аутомобилом, Недељковићеви другови из групе су полицији показали његову личну карту ради утврђивања идентитета.

О даљем поступку према Недељковићу одлучиће тужилац, рекли су у полицији за РТС.

Полиција: Хапшење због "подстицања и распиривања мржње"

Приштинска полиција потврдила је хапшење једног Србина, на Газиместану наводећи да је подстицао и распиривао мржњу, док је десеторици у чијим колима су пронађене мајице са натписима "који изазивају мржњу", забрањен је улазак на КиМ.

Даљи поступак у случају ухапшеног Н. Н. спроводиће се у сарадњи и координацији са надлежним тужиоцем, саопштено је из полиције.

Десеторици српских држављана није дозвољен улазак на КиМ у јутарњим часовима на прелазима Врбница и Кула.

- Приликом контроле у пртљагу њихових возила пронађене су сумњиве мајице са натписима који изазивају мржњу. Контактирани су надлежни тужиоци, по чијој одлуци је дотичним особама забрањен улазак на Косово, а мајице са различитим натписима су одузете - наводи се у саопштењу.