latinica  ћирилица
28/06/2022 |  21:09 ⇒ 22:51 | Аутор: РТРС

"Са Косова зора свиће" - концерт поводом Видовдана у Бањалуци (ВИДЕО)

Поводом Видовдана, великог српског празника, у порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, одржан је концерт под називом "Са Косова зора свиће" дјечијег хора Храма рођења Пресвете Богородице на Ребровцу. Догађај је реализован у сарадњи са Србским сабрањем Баштионик из Бањалуке.
"Са Косова зора свиће" - концерт поводом Видовдана у Бањалуци - Фото: РТРС
"Са Косова зора свиће" - концерт поводом Видовдана у БањалуциФото: РТРС

Дајући свој допринос обиљежавању Видовдана, великог духовног и националног празника, чланови Србског сабрања Баштионик из Бањалуке, концертом дјечијег хора подсјетили су на важност обиљежавања овог значајног датума који је урезан у колективну свијест нашег народа и суштински је темељ српског националног идентитета.

Дјеца, чланови хора при Цркви рођења Пресвете Богородице у Ребровцу, пред бројном бањалучком публиком изводили су изворне и традиционалне пјесме са Косова и Метохије, које, у својим стиховима, крију снажну родољубиву поруку, величајући косовски завјет и подсјећајући нас на важност обиљежавања овог великог дана.

Организатори су нагласили да је један од главних циљева овог концерта подсјетити све оне којима је Косово у срцу, да на број телефона 17766 подрже опстанак Срба на Косову и Метохији у нади да ће на данашњи дан успјети остварити симболичних 1389. позива.

Број 17766 је трајно активан и доступан за све кориснике мрежа у Републици Српској и БиХ из мобилне и фиксне телефоније.