latinica  ћирилица
28/06/2022 |  22:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови скандал Кирјоса - пљунуо ка публици (ВИДЕО)

Аустралијски тенисер Ник Кирјос изјавио је вечерас да је намјерно пљунуо ка једном навијачу у публици током меча првог кола Вимблдона у ком је савладао домаћег тенисера Пола Џаба са 3;6, 6:1, 7:5, 6:7 (3), 7:5.
Ник Кирјос (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN) -
Ник Кирјос (Фото: EPA-EFE/TOLGA AKMEN)

- Да, јесам, пљунуо сам ка некоме ко ме је вријеђао. Јесам то урадио намјерно, не бих то урадио некоме ко ме је подржавао - изјавио је Кирјос.

Аустралијанац је изнио своје виђење ситуације и понашање лондонске публике.

- Није било увреда на расној основи, али је публика показала много непоштовања према мени. Почињем да мислим да такве ствари постају нормалне, иако нису. Увреде на расној основи су ми се десиле у Штутгарту, а онда и Осаки у Индијан Велсу када је неко викнуо и утицао на меч. Не знам зашто гледаоци мисле да имају право да ураде нешто тако. У питању је чисто непоштовање. Неко је викнуо да сам говно. Да ли је то нормално? Није. Није ми јасно зашто се такве ствари догађају увијек, изнова. Волим овај турнир, то о чему говорим нема везе са Вимблдоном. Мислим да је у питању читава генерација људи на социјалним мрежама који осјећају да имају право да у негативном конктексту коментаришу све што им падне на памет, а тај став се онда преноси и на реалан живот. Ја не смијем да реагујем ни на који начин јер ћу бити санкционисан, а они осјећају да могу да кажу све што им падне на памет - изјавио је Кирјос.

Кирјос ће у другом колу Вимблдона бити ривал српском тенисеру Филипу Крајиновићу који је данас први пут у каријери славио на лондонској трави, пошто је послије преокрета савладао Чеха Јиржија Лехечку са 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5), 6:4.