latinica  ћирилица
29/06/2022 |  07:46 | Аутор: СРНА

Успорено на дионицама гдје се изводе радови

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија успорено на дионицама гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Радови на путу - Фото: РТРС
Радови на путуФото: РТРС

Возачима се због најављене тропске врућине препоручује да праве чешће паузе и избјегавају ризична претицања, а упозоравају се и на повећан број мотоциклиста на путевима.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Приједор-Козарац, Бањалука-Приједор, Приједор 3-Стара Ријека, Руданка–Добој 1, Бијељина-Шепак, Теслић 2-Теслић 3-Подјезера, Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Ћесим-Придворци, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Ради извођења деминерских радова, долази до повремених обустава саобраћаја на путевима Миљевина-Брод на Дрини 1, Брод-Оџак, Шамац 1-Гребнице, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Поље-Подновље.

Због опасности од појаве клизишта на путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај и путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, због активираног клизишта на путевима Фоча-Горажде, Бистрица-Подграб, Укрина-Горња Вијака, док се на путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље за путничка возила саобраћај одвија отежано, а за теретна је обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се путевима Доње Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-Копривна, Бањ Брдо-Бијељина-Гранични прелаз Рача, Станић Ријека-Дервента-Гранични прелаз Брод и Каруше-Гранични прелаз Брод. Возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини, на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим.

На снази је и забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 у мјесту Трн, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због санационих радова на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Санациони радови на аутопуту А-1 изводе се и на дионици Подлугови -Сарајево сјевер, а на мјесту радова саобраћај се одвија једном траком.

У току су деминерски радови на магистралном путу Церик-Лончари на дионици Церик-пијаца "Аризона", а саобраћај се обуставља на пола сата.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.