latinica  ћирилица
29/06/2022 |  10:28 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

Полицијска акција у Дервенти, пронађено 440 стабљика индијске конопље

У полицијској акцији "Плантажа 2022" на подручју Дервенте пронађено је и одузето укупно 440 зелених стабљика које асоцирају на индијску конопљу, саоштено је из Полицијске управе Добој.
Индијска конопља -
Индијска конопља

Акцију су јуче извели припадници Полицијске станице Дервента, заједно са колегама из Сектора криминалистичке полиције и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој.

На основу наредбе Основног суда Дервента, претресени су кућа и помоћни објекти код А.Л. из овог града, гдје су и пронађене ове стабљике. Истог дана, претресен је и З.Е. као и кућа и помоћни објекти, такође на подручју Дервенте, те је заплијењено 99 сјеменки које асоцирају на индијску конопљу и мобилни телефон иПхоне.

Такође, претресени су кућа и помоћни објекти А.Г. из Дервенте, те одузета провидна врећица у којој се налазила материја која асоцира на марихуану укупне бруто масе од 4,18 грама.

Лица иницијала А.Л. и З.Е. су лишена слободе због основа сумње да су извршила кривична дјела Недозвољена призводња и промет опојних дрога. Лице иницијала З.Е. је након извршене криминалистичке обраде пуштено на слободу, док је лице иницијала А.Л. уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој. Против лица иницијала А.Г. ће надлежном суду бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка.

Све предузете активности вршене су уз надзор дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Добој.