latinica  ћирилица
29/06/2022 |  11:05 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Амиџић: Многе мјесне заједнице без воде због немара Градске управе

Одборник СНСД-а Срђан Амиџић током актуелног часа на данашњем засиједању Скупштине града Бањалука осврнуо се на проблем водоснадбјевања одређених мјесних заједница, које због немара Градске управе сада немају воду.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Водоснадбјевање у Бањалуци је у задње вријеме у проблему. Свједоци смо да у задње вријеме све више мјесних заједница има проблема са водом, ту су Рацуне, Доња Кола као и многа друга. То је био пројекат "Вода три" о коме смо причали и раније и који је требао бити реализован, а заправо стоји у мјесту - истакао је Амиџић и додао да је још раније предвиђено да се за пројекат "Вода три" издвоји осам милиона КМ како би та насеља имала воду.

Он је навео да је овај проблем Градска управа је као и увијек одговорност пребацивала на претходну администрацију.

Амиџић се осврнуо на овакву констатацију, подсјећајући градоначелника Драшка Станивуковића и градског менаџера Бојана Кресојевића да су још крајем прошле године говорили како ће покренути пројекат "Вода три".

- Питање воде није питање политичких партија. У новембру 2021. године је речено да ће град у децембру покренути пројекат, а сад је јун. Не можете рећи да вам ово или оно криво што смо дошли у ову ситуацију и што људи због тога немају воде - поручио је Амиџић.