latinica  ћирилица
29/06/2022 |  12:09 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Вишковић: За изградњу објекта у УКЦ Српске обезбијеђено више од 55 милиона КМ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да је Влада Српске донијела одлуку о изградњи објекта за пружање здравствене заштите обољелима од малигних болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, за шта ће бити издвојено више од 55 милиона КМ.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Недовољни су болнички капацитети за тешко обољеле пацијенте и зато смо се одлучили за изградњу оваквог објекта. Рок за изградњу објекта је три године - рекао је Вишковић након што је озваничен почетак изградње овог објекта.

Истакао је да Влада Републике Српске подржава здравствени систем и да је циљ изградња болница у Требињу и у Приједору.

- Поносан сам што Репбулика Српска може да финансијски и на сваки други начин прати потребе грађана и адекватно одговори на све изазове. Раније смо изградили болнице у Бијељини и у Источном Сарајеву, проширили капацитете у Требињу, а Влада прати равномјеран развој Српске и потребе грађана - навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, објекат за пружање здравствене заштите обољелима од малигних болести биће намијењен пацијентима из Републике Српске.

- Овдје ће пацијенти имати комплетну његу. Набавићемо најсавременију дијагностичку опрему, а УКЦ већ ради на оспособљавању кадрова што је веома значајно - рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада Српске издвојила новац за реконструкцију Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ-а.

- У протеклом периоду само учинили велике напоре и зауставили раст обавеза здравственог сектора. Повећали смо значајно лична примања, градили објекте и набављали савремену опрему. Начинили смо велики искорак у здравственом сектору Српске који је показао да је способан да се суочи са кризним ситуацијама као што је био вирус корона. Наш систем није крахирао, него је показао колико је успјешан - рекао је Вишковић.