latinica  ћирилица
29/06/2022 |  12:43 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Институције Српске воде рачуна о здравственом систему

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да институције Републике Српске воде рачуна о здравственом систему, а доказ је раелизација значајних пројеката и изградња болница.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Реализовали смо стратешке пројекте у здравственом систему Српске и сигурно је да ће тако бити настављено - рекла је Цвијановић у Бањалуци.

Она је захвалила здравственим радницима на преданом раду и у најтежим тренуцима.

- Када год се морамо обратити нашим здравственим радницима, онда схватимо колико је тежак њихов посао и сваки радни дан. Онда се може замислити како је било у пандемији вируса корона - навела је Цвијановић.

Она је истакла да је ради свега тога неопходно градити објекте какав је за пружање здравствене заштите обољелим од малигних болести.

- У Универзитетском клиничком центру Републике Српске санираћемо Клинику за гинекологију и акушерство, предвиђена је изградња медицинског факултета и средње медицинске школе што ће бити огроман ресурс - навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да ће се наставити са образовањем кадрова у здравственом систему, а руководство Српске подржава активности УКЦ-а, у који долазе еминентни свјетски стручњаци.

- Институције Српске подржавају УКЦ и све здравствене раднике у Српској. Нећемо се зауставити и сигурно је да је Влада показала да је способна да и у тешким временима обезбиједи све што је неопходно за грађане. Повећали смо плате и пензије и потребно је стварати боље услове за рад у приватном сектору - закључила је Цвијановић након што је озваничен почетак изградње објекта за пружање здравствене заштите обољелима од малигних болести у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.