latinica  ћирилица
29/06/2022 |  15:19 ⇒ 15:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Србија и Црна Гора имаће велики напредак у односима

Предсједник Србије Алексндар Вуцић рекао је данас да је са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем имао добре и корисне разговоре о различитим питањима и изразио увјерење да ће Србија и Црна Гора изградити велики напредак у будућим међусобним односима.
Абазовић и Вучић (Фото: buducnostsrbijeav) - Фото: Instagram
Абазовић и Вучић (Фото: buducnostsrbijeav)Фото: Instagram

Вучић који је у вили Бокељка угостио на ручку црногорског премијера рекао је послије сусрета да је Абазовић добродошао у Београд и да је ово почетак једне успјешне сарадње.

- Говорили смо о нашим политичким и билатералним односима, економској сарадањи, инвестицијама, улагањима. Говорили смо о пољопривреди, снабдијевању храном, енергетским билансима и како да је једни другима помогнемо на јесен и предстојећу зиму - рекао је Вучић.

Он је истакао да су разговарали и о важним политичким питањима.

- Чини ми се да смо нека велика политичка питања, која су нас некада раздвајала, а о којима смо данас говорили, успјели на конкретан начин и да разријешимо - рекао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Вучић је захвалио Абазовићу на посети и оцијенио да је ово почетак успејшне сарадње кроз добро упознавање министара обе владе и да тиме може да дође до још боље и конкретније сарадње у будућности.

- Вјерујем да ћемо изградити велики напредак у односима - поручио је Вучић.

Црногорски премијер Дритан Абазовић позвао је данас предсједника Србије Александра Вучића да посјети ту земљу, као и грађане Србије да љетују у Црној Гори.

- Више сте него добродошли у своју братску Црну Гору - поручио је Абазовић послије сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем.

Захвалио је Вучићу на, како је рекао, топлој, добродошлици и контруктивном састанку, на коме је највише ријечи било о регионалној сарадњи.

- Вјерујем да то отвара велике хоризонте будуће сарадње двије земље, а нарочито када је у питању инфраструктура и надолазећа криза. Мислим да смо нека питања већ заокружили јутрос на састанку и потврдили са предсједником - рекао је Абазовић.

Каже да је на његов упит Вучић успио да ријеши још једно важно питање значајно за грађане Црне Горе, а нарочито за посланике у црногорској скупштини.

Вучић је, пренио је Абазовић, замолио министра унутрашњих послова да се измјени досадашња пракса, која је постојала због различитих ствари и да ће од 1. јула сви грађани Цена Гора, међу којима су и политичари, посланици, представници владе моћи, како то и доликује, да улазе у Србију без икаквих рестрикција.

Абазовић је истакао да је и то питање ријешено у добром духу, као и да и остала питања могу да се реализују.

- Када је ријеч о регионалној сарадњи, вјерујем да ћемо од јесени имати и конкретне видове сарадње двије државе. У сваком случају настављају се лијепе и позитивне вибрације током посјете Србији и вјерујем да у овом добром духу не постоји питање које не можемо ријешити. За нека је потребно вријеме - рекао је Абазовић.

Захвалио је Вучићу на гостопримству и истакао да се наставља интензивна сарадња двије државе.